Sve prednosti aktivnog donjeg rublja (baselayera)

hummel AKTIVNO DONJE RUBLJE

 

Polako, ali sigurno temperature padaju i dolaze dani kad se svaki sportaš, rekreativac, a na kraju i džak, student ili radnik treba zamisliti kako se adekvatno obući za vježbanje i sve ostale aktivnosti. Još su nas bake učile o višeslojnom oblačenju. Najučinkovitije je troslojno oblačenje, pri čemu je prvi sloj (baselayer) iznimno značajan. Obično ga nazivamo aktivnim rubljem ili pododjećom (podmajice i podhlače).

KLIKNI ZA PONUDU!

 

Svaki sloj ima jedinstvenu namjenu:

  • ★ Osnovni sloj je u neposrednom dodiru s našom kožom. Baselayer nam omogućuje zadržavanje odgvarajuće tjelesne temperature, upija suvišnu vlagu koja nastaje znojenjem prilikom aktivnosti te nam potpunu udobnost i zadovoljstvo.
  • ★ Srednji sloj brine se za održavanje topline.
  • ★ Vanjski sloj nas štiti od vjetra, kiše i snijega.

Ljeti ili kad su topliji dani uobičajeno je nosti samo osnovni sloj. Mnogi tada koriste baselayere, dok se drugi odlučuju za sintetičke materijale komotnijeg kroja koji im omogućuju bolju ventilaciju i protok zraka.

 

Zašto pamučna odjeća nije najbolji odabir kod vježbanja?

Pamuk je prirodni materijal koji upija vlagu, ali se vrlo sporo suši tako da i ostali slojevi vrlo brzo postaju mokri. Posljedično dolazi do pothlađivanja, a to može uzrokovati prehladu ili u težim slučajevima oštećenje mišića.

Aktivno donje rublje (baselayer) napravljeno je od materijala koji imaju znatno poboljšanu propusnost te omogućuju da znoj ishlapi. Na taj način se održava toplina što omogućuje veću udobnost.

 

Kontrola temperature

Aktivnosti prilikom nižih temperatura vrlo su zahtjevne. Zbog hladnog zraka mišići slabe i postaju podložniji ozljedama. Osnovni sloj, tj. aktivno donje rublje održava toplinu vaših mišića, a ljeti ih, uz ispravan odabir materijala i komotniji gornji sloj odjeće, čak i hladi. Najvažnije je da materijal odvaja znoj i vlagu od tijela.

 

Prednosti sintetičkih vlakana

★ Udobnost pri nošenju

★ Izrazito lagan materijal

★ Propusnost

★ Otpornost na habanje i gužvanje

★ Jednostavno održavanje

★ Elastičnost

★ Brzo sušenje

★ Zadržavaju svježinu odjeće- kod modela s antibakterijskim djelovanjem

★ Jeftinije u usporedbi s vunom i svilom

KLIKNI ZA PONUDU!

 

 

hummel aktivno donje rublje

 

U hummelu smo pripremili cijelu kolekciju aktivnog donjeg rublja te ju podijelili u tri podskupine kako bi se što bolje približili različitim potrebama i zahtjevima naših kupaca.

 

hummel aktivnu pododjeću odlikuje:

  • ★ Brzosušeći materijal sa svojstvom visoke udobnosti
  • ★ Strateški pozicionirane prozračne zone koje omogućuju kolanje zraka i odvajanje suvišne vlage
  • ★ Ergonomski dizajn koji nudi potporu mišićima
  • ★ Antibakterijska svojstva materijala koja omogućuju dugoročnu svježinu prilikom aktivnosti
  • ★ Bešavna pododjeća koja pruža vrhunsku udobnost

KLIKNI ZA PONUDU!

 

 

Kako izabrati primjereno aktivno donje rublje?   

 

Prema potrebama i sastavu materijala, aktivno rublje podijeljeno je u tri skupine:

FIRST PERFORMANCE

Kolekciju first performance odlikuju vrlo lagani, brzosušeći materijali s ciljem pružanja najvećeg stupnja udobnosti prilikom aktivnosti. Ponudu čine majica bez rukava, majice s kratkim i dugim rukavima te  kratke, duge i tričetvrt hlače. Kolekcija je pogodna za trčanje, fitnes i ekipne sportove

KLIKNI ZA PONUDU!

 

FIRST COMFORT

First comfort kolekcija usredotočena je na udobnost prilikom vježbanja i temelji se na laganim i izolacijskim materijalima s razvijenim regulacijskim zonama koje pružaju visok standard uravnoteženosti tjelesne temperature. Kolekcija je primjerena za sve vrste aktivnosti, kako na otvorenom (trčanje, trekking, pješačenje, skijanje, nogomet, itd.) tako i na zatvorenom (fitness, joga, rukomet, odbojka, košarka itd.), a kod kojih je uravnotežena tjelesna temperatura vrlo bitna. U hladnim zimskim danima, ova kolekcija će vas ugodno grijati bilo na putu, poslu ili u školi.

KLIKNI ZA PONUDU!

 

FIRST COMPRESSION

Kolekcija first compression namijenjena  je izrazito napornim treninzima , izrađena od čvrstog kompresijskog  materijala koji pruža maksimalnu potporu mišićima i ravnomjernu prokrvljenost te omogućuje bržu regeneraciju.  Kompresijske majice i hlače izrađene su od ultrarastezljivog materijala te su opremljene prozračnim zonama. Kolekcija je primjerena za igrače i sportaše koji zahtjevaju brzu regeneraciju i dodatnu potporu mišićima.

KLIKNI ZA PONUDU!

Leave a Reply

Najbolj prodajano