POVIJEST MARKE HUMMEL

Godine 1923. u njemačkom Hamburgu rođena je tvrtka Hummel koju je osnovala obiteljska postolarska radionica s ciljem proizvodnje kopački. hummel na njemačkom znači bumbar, a kao i ovaj potonji, prema zakonima prirode ne bi trebao nositi vlastitu težinu u zraku, ali ipak uspijeva letjeti, njemačka obitelj Messmer htjela je napraviti revolucionarnu kopačku.

 hummel history working space 1924

 

Sve do 1974. tvrtka je živjela mirno i išla svojim putem, sve dok je na Svjetskom prvenstvu u rukometu nisu primijetili danski rukometaši Jorgen Vodsgaard i Max Nielsen, kojima iz glave nisu izbijale karakteristične hummel strijele. Brzo su dobili licencu za prodaju i proizvodnju u Danskoj, a šest godina kasnije otkupili tvrtku koja je, unatoč turbulentnim vremenima, i dalje u potpunom danskom vlasništvu.

 old school fashin and sport fashiom

 

Mnogi veliki nogometni klubovi proslavili su svoje uspjehe u Hummel opremi, uključujući Tottenham, Crvenu zvezdu, Sporting Lisabon pa čak i veliki Real Madrid. Brend je svoj vrhunac doživio najprije osvajanjem naslova klupskih prvaka Europe s Crvenom zvezdom te godinu dana kasnije na Europskom nogometnom prvenstvu 1992. godine kada je danska reprezentacija u opremi Hummel osvojila europski tron. No, slavne 1980-e i uspješan početak sredine sljedećeg desetljeća brzo su se gasili, s lošim prodajnim rezultatima tvrtke.

 fotballer

 

No, hummel se zahvaljujući uspješnom širenju na japansko i korejsko tržište te dobrom pozicioniranju na važnim europskim tržištima osim na skandinavskom tržištu uspio probiti iu Njemačkoj, Francuskoj i Nizozemskoj te se počeo vraćati staroj slavi

Krajem prošlog stoljeća Christian Stadil, danas vlasnik tvrtke, došao je na ideju o retro liniji, koja je vrlo brzo naišla na dobar prijem, između ostalih, Jenifer Lopez, Paris Hilton, Nelly Furtadi, Jessica Simpson i Robbie Williams viđeni su u odjeći kolekcije Old Scholl, što je pomoglo ponovnom oživljavanju brenda.

 hummel celebrites

 

Godine 2003. krenuli su s proizvodnjom lifestyle linije, nešto između mode i sporta, a veliki uspjeh konačno su doživjeli na Olimpijskim igrama u Ateni, kada se osim u opremanju olimpijskih reprezentacija, kraljevska obitelj pojavila i u odjeći Hummel.

 

Sljedećih godina za svoje kolekcije dobivaju brojne nagrade, a posljednja je najprestižnija ISPO

Za vrhunsku sportsko-modnu zimsku kolekciju 2007. godine dobili su nagradu Sport Global Award.

Jedinstvenim dizajnom hummel nam priča priču, bilo da se radi o sportskoj opremi ili modernoj odjeći i obući. Ali hummel je prvenstveno brend sportske opreme i prvenstveno rukometni brend. Ciljaju na timove i pojedince koji imaju timski duh, pozitivnu energiju i neodoljivu želju za pobjedom, ukratko, imaju jedinstven karakter.

 

hummel oprema mnoge vrhunske reprezentacije, uključujući nogometnu reprezentaciju Danske, Litve, Afganistana te rukometne reprezentacije Norveške, Crne Gore, Nizozemske, Makedonije i Srbije.

mnogi vrhunski klubovi: Füchse Berlin, HC Vardar, Chambery, RK PPD Zagreb, HBC Nantes, Team Tvis Holstebro... i mnogi vrhunski rukometaši od Mikkela Hansena, Silvija Heinevettera do Daniela Narcissa.

Tvrtka Reakt, d.o.o. te je ekskluzivni uvoznik i distributer za hummel od 2009. godine.

 

Naši hummel prijatelji i ambasadori su:

Klubovi: RK Zagreb, RK Gorenje Velenje i mnogi drugi klubovi.

hanball sport playvalleyball players

Vrhunski rokometaši: Uroš Zorman, Luka Žvižej, Miha Zarabec, Rok Ovniček in Tilen Sokolič

handball player Uroš Zormanhandball player Luka Žvižejhandball player Miha Zarabec

handball player Rok Ovniček

 

 

Super ženska: Beba Ščap

Beba Ščap

Kod hummela možete pronaći sportsku opremu, obuću i proizvode za slobodno vrijeme:

hummel shop VELENJE

Adresa

Mercator Velenje, Šaleška 1 (vanjski ulaz sa strane Crvene dvorane), SI-3320, Velenje

Zemljevid: KLIKNI

Telefon

041 72-1923

E-pošta

velenje@hummel.si

Radno vrijeme

pon. – sob.: 9.00 – 19.00

ned.: 9.00 - 13.00

Parkirišče

Da, garaža Mercator Velenje

Mogućnost plaćanja 

Visa, Mastercard, Maestro, Dinner`s

Veleprodaja podjetja, klubi in društva

Telefon

+386 41 282 424

E-pošta

info@hummel.si

I na webs stranicah: www.hummel.si in www.hummel.hr